Det siger andre om os

Jeg vil gerne fortælle om mit forløb med autismementor. Lars min mentor kom ind i mit liv, efter jeg havde fået diagnosen Asperger syndrom. Jeg har altid vidst, at jeg var og er anderledes.

Lars begyndte at komme hjem til os og have samtaler, ikke kun med mig, men også min kone. Jeg går meget op i IT. Jeg kan også godt lide biler, traktor og lave ting med mine hænder. Jeg er ikke så god til oprydning, madlavning, huske på at tage piller, heller ikke at spise.

Hvad jeg mener med det er, at jeg glemmer at spise, fordi jeg glemmer tiden og ikke har en fornemmelse for tid. Jeg har det ikke godt med butikker, fordi de roder for meget. En butik skal være pæn og alle varer skal stå pænt. Jeg var meget afhængig af min kone, som er min base. Det forandrede sig, da Lars kom ind i vores liv. Det har ikke kun været mig, Lars har hjulpet, men også min kone og vores to drenge.

Lars tog med til møder, han gav mig opgaver, så jeg kunne gå i byen og handle. Opgaverne bestod i at fokusere på noget andet, så som at jeg fik af vide, hvad jeg skulle hente, som stod på vores indkøbsseddel og kun en ting af gangen. Min kone kender vores butik så godt, at hun skrev indkøbsseddel efter hvad der var i butikken og hvor tingene stod henne. Det blev så også mig som pakkede varerne – en god jobfordeling ?
Lars kom og besøgte mig på hospitalet, da jeg var indlagt, det betød rigtig meget for mig.

Da min kone skulle indlægges var Lars min livline, da jeg stod med to unge drenge og skulle sørge for alt i hjemmet i 3 uger.
Lars ringede to til tre gange om dagen, for at huske mig på at tage mad ud af fryseren, tage mine pille, huske at spise osv. Når han kom en gang om ugen aftalte vi at støvsuge og vaske gulv.

Lars har hjulpet mig rigtig meget psykisk – jeg kan rumme meget mere i dag.  Fordi vi havde så mange gode samtaler, blev kommunikation mellem min kone og jeg meget bedre. Vi havde altid snakket godt sammen om alt, men forståelsen for ens problemer blev bedre.

Da jeg stod og skulle find en praktikplads, spurgte Lars om jeg ville komme i praktik hos Autismementor, og det ville jeg rigtig gerne.
Det er et stille og roligt miljø – mange af beboerne har de samme problemer som mig selv. Jeg troede aldrig at jeg skulle ud og arbejde igen. Men nu kan jeg vise de unge mennesker, som bor i bofællesskaberne, at en med autisme, godt kan have familie og et job.

Jeg er så glad for min arbejdsplads og mine kollegaer (pædagogerne).

-Lars

Vores søn fik sin diagnose som asperger i sine teenageår, droppede ud af skolen og isolerede sig på sit værelse med sin computer.

Igennem kommunen fik vi efter flere forskellige forsøg med rend ind og ud af dørene et hold mentorer, som han havde i nogle år.

Kommunen gennemtvang så et skifte, og det var meget svært for vores søn, men også for Lars fra Autismementor, for der var ingen respons til at begynde med,
og tålmodigheden blev sat på prøve inden det endelig lykkedes at komme i dialog. Igennem årene er Lars kommet i vores hjem, og har ofte måtte gå igen uden at få kontakt.

Men med sin professionelle viden og rolige facon har Lars som tiden er gået, været en rigtig god støtte for vores søn, og de er fortsat i kontakt, efter han ikke er mentor længere.

Samtidig har Lars haft stor forståelse for os som forældre, og vi har bl.a. deltaget i et af Autismementor arrangeret forældrenetværk med andre forældrepar. Her har vi fået bekræftet og talt om alle de udfordringer, man som forældre har i forhold til en aspergerdiagnose.

Vi kan kun anbefale Autisementor til andre, som har brug for hjælp til at komme videre.

-Annette og Jean

Jeg har været så glad for min mentor, han hjalp mig med at komme ud af huset. Han fik mig til at søge arbejde og har været en meget stor hjælp for mit selvværd og min angst. Jeg vil helt klart anbefale Autismementor.

-Claus

Vi er forældre til en af beboerne på Løntoften, det er den bedste beslutning vi nogensinde har taget for vores søn.
Han er blevet mere selvstændig, fundet sig selv.
Som forældre til en med autisme, er det skønt at se at ens søn vokse og få lov til at gøre det i hans eget tempo. Pædagogerne er utrolige, hvis vi har bekymringer eller spørgsmål står de altid til rådighed for en.
Vores søn er blevet mere glad, snakker og er tilstede i bofællesskabet.

-Lars og Linea

Jeg er glad for at jeg har Gitte, fordi hun er let at snakke med og jeg er tryg ved hende.
I forhold til en psykolog som er mere teoretisk, er Gitte mere nede på jorden og kender til alt det praktiske. Alt i alt hjælper det meget at have en mentor, som jeg stoler på og det giver mig en god grund til at komme ud af huset.

-Anne-Sofie

At have en mentor hjælper mig med at overholde aftaler, både med kommunen, men også bare i min hverdag. Og giver mig et trygt miljø at kunne snakke om mine problemer i hverdagen og få hjælp til at sortere i mine egne tanker.

-Christopher

Som forældre til Anne-Sofie oplever vi, hvor vigtigt det er, at Anne-Sofie har en mentor til at tale fortroligt med (Hvor mor og far ikke dur?)
Det er dejligt at se Anne-Sofie glæde sig til disse samtaler, fælles arrangementer og lignende, der bliver arrangeret.
Desuden er det fantastisk at Anne-Sofie og vi har en fælles kontakt, der kan hjælpe i forhold til det kommunale system.

-Jeanette og Michael

Det er så dejligt med Jane – vi er på bølgelængde med det samme og hun forstår mig bare, -kan nærmest færdiggøre mine sætninger.

-Ditte

En mentor gør det mere overskueligt at opfylde mine aftaler med kommunen og overvinde de besværligheder, som der findes i dagligdagen.

-Mikkel

Det har gjort en kæmpe forskel for Emma at få tilknyttet en autismementor.
Anne har en ligeværdig og anerkendende tilgang til Emma, som gør at hun føler sig hørt og forstået og nu er i gang med en personlig udvikling med støtte fra Anne.

Det har betydet at jeg som forældre, har fået en person at sparre med og det har været med til at gøre Emma glad i sin hverdag.

-Dorte